16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn polițist rutier a refuzat 400 de euro mită

Un polițist rutier a refuzat 400 de euro mită

Un poliţist rutier din judeţul Mureş a refuzat o mită de 400 de euro. O femeie a încercat să-i ofere banii pentru a-i scăpa fiul de un dosar penal, după ce a fost prins conducând cu permisul suspendat. Aceasta este acum cercetată pentru dare de mită, informează Digi 24.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au prins în flagrant o persoană în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 400 de euro unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Mureş – Secţia de Poliţie Rurală nr. 1 Gorneşti – Post de Poliţie Sângeorgiu de Mureş, în scopul de a nu-i întocmi fiului sau dosar penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier.

În fapt, la data 2.03.2017, un poliţist a formulat un denunţ cu privire la faptul că, în ziua anterioară, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu pe linie rutieră, l-a depistat în trafic pe H.S.Z., conducând un autoturism, deşi avea permisul de conducere suspendat, sens în care i-a întocmit dosar penal. Cu această ocazie, bărbatul a promis poliţistului o sumă de bani, în mod repetat, în scopul de a nu-i fi întocmite documentele specifice în cauză. În aceeaşi zi, H.E., mama conducătorului auto, l-a contactat pe un alt poliţist din cadrul aceluiaşi post de poliţie pentru a-l întreba dacă are posibilitatea să rezolve problema fiului ei, prin oferirea unei sume de bani agentului denunţător.

La data de 3.03.2017, H.E. s-a prezentat la postul de poliţie pentru a încerca să rezolve problema privind dosarul penal al fiului său, prilej cu care ofiţerii S.J.A. Mureş şi procurorul de caz au realizat acţiunea de prindere în flagrant. După audierile efectuate de procuror, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile faţă de H.E., sub aspectul comiterii infracţiunii de dare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS