11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrindeanu: Toată lumea știe că la schimbarea guvernelor se schimbă prefecții și subprefecții

Grindeanu: Toată lumea știe că la schimbarea guvernelor se schimbă prefecții și subprefecții

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat sâmbătă, la Buzău, că trebuie ieșit „dintr-o anumită ipocrizie” în ceea ce privește numirea prefecților și a subprefecților, arătând că „schimbările de guverne au dus, în general, la schimbarea prefecților și subprefecților”, reprezentanți ai executivului în teritoriu.

El s-a referit la proiectul aflat în dezbatere publică prin care se dorește eliminarea termenului „apolitic” în cazul reprezentanților Guvernului în teritoriu, respectiv a prefecților și a subprefecților.

„Este în dezbatere publică. Nu spun că asta este soluția, așteptăm contraargumente. Dar măcar ieșim dintr-o anumită ipocrizie, pentru că toată lumea știe că la schimbarea guvernelor se schimbă prefecții și subprefecții, doar că există o formă mascată, de apolitic”, a declarat premierul.

Șeful Executivului a spus că „din 2004, prefecții, subprefecții au devenit înalți funcționari publici și sunt apolitici; (…) dar schimbările de guvern au dus în general la schimbările de prefecți, reprezentanții Guvernului în teritoriu”.

Sorin Grindeanu a opinat că „așa cum un guvern este politic, vine prin votul cetățenilor și pleacă prin votul cetățenilor, tot așa și reprezentanții guvernului în teritoriu”.

Premierul a arătat că „proiectul face parte dintr-un Cod administrativ, dar un model sau altul va fi adoptat în funcție de dezbaterea publică”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS