17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia Română a cumpărat paturi şi saltele pentru centre de reţinere şi arestare preventivă

Poliţia Română a cumpărat paturi şi saltele pentru centre de reţinere şi arestare preventivă

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a cumpărat, printr-o procedura de licitaţie deschisă, paturi şi saltele pentru centre de reţinere şi arestare preventivă, potrivit unui anunţ publicat vineri în SEAP, informează HotNews.ro. Anunţul implică atribuirea unor contracte cu denumirea „Paturi şi saltele – proiect C.R.A.P.” şi cu o valoare totală finală de 815.144,61 de lei, fără TVA. Locul principal de livrare îl reprezintă 26 de centre de reţinere şi arestare preventivă din cadrul structurilor Poliţiei Române.

Pentru furnizarea de saltele, IGPR a atribuit pe 27 februarie un contract societăţii SOFTMET SRL din Râmnicu-Vâlcea, în valoare de 240.570 de lei, fără TVA.
Totodată, pentru furnizarea de paturi, IGPR a atribuit pe 27 februarie un contract societăţii PROELCONS SRL din Târgu-Mureş, în valoare de 574.574,61 de lei, fără TVA.
Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, iar principalele modalităţi de finanţare şi plata sunt reprezentate de fondurile comunitare – Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014. Finanţarea se acordă în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţii sistemului de arest preventiv de a respectă instrumentele internaţionale relevante privind drepturile omului”, conform anunţului de participare la această licitaţie, care a fost publicat în SEAP pe 19 noiembrie 2016.

Potrivit sursei citate, această procedura vizează achiziţia de paturi metalice individuale – 248 de bucăţi, de ansambluri de două paturi metalice suprapuse – 281 de bucăţi şi de saltele – 810 bucăţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS