Acasă Actualitate Medalie de aur în Canada, pentru robotul Pablo, construit de liceeni români

Medalie de aur în Canada, pentru robotul Pablo, construit de liceeni români

-

Roboţii româneşti cuceresc lumea. Câţiva liceeni şi un profesor de la ASE au reuşit să urce România pe podium la cele mai importante competiţii de robotică, informează stiri.tvr.ro. Azi s-au întors cu medaliile de aur din Canada şi se pregătesc să plece în Statele Unite, la Campionatul Mondial.

„Pablo” i-a uimit pe americani la „First Tech Challenge” BC Championship din Victoria, Canada. Una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume. Proiectul le-a adus inventatorilor, un grup de elevi români, medalii de aur. Elevii au lucrat zi-lumină în ultimele cinci luni, sub coordonarea profesorului Ionuţ Panea.

Pe 2 martie, echipa AutoVortex pleacă în Israel, la un nou concurs.

Urmează apoi testul suprem: campionatele mondiale de la St. Luis şi Houston, America, în perioada 20-29 aprilie.

First Tech Challenge este una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume. Fiecare liceu din ţară îşi poate înscrie o echipă în competiţia în care elevii sunt provocaţi să construiască roboţi după o anumită temă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Persoana iubită sau copiii îți solicită ajutor material şi se pot isca controverse, discuții aprinse și chiar conflicte pe termen lung....

Bancul zilei

Ghicitoarea: – Viitorul dumneavoastră arată perfect. Nu vă veți întâlni tot anul viitor cu nicio boală! – Asta este catastrofal! – Cum așa?? – Păi,...