9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegea graţierii este dezbătută la această oră în Comisia juridică a Senatului

Legea graţierii este dezbătută la această oră în Comisia juridică a Senatului

Comisia juridică a Senatului dezbate marţi, la această oră, proiectul de lege al guvernului privind graţierea, reprezentanţi ai magistraţilor fiind invitaţi să ia parte la discuţii, informează Mediafax. Şedinţa a început cu discutarea, la cererea Ministerului Justiţiei, a unui document trimis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

„În urma analizei făcută la nivel de sistem, este imposibil să refacem traseul fiecărui deţinut în ultimii patru ani. Vorbim de peste 80 de mii de deţinuţi. Aşa cum arată proiectul de lege, dacă rămâne aşa, orice mică scăpare va genera date false. (…) Proiectul, în această formă, nu poate fi aplicat”, a spus un reprezentant ANP în timpul dezbaterilor.

Reprezentantul ANP a fost întrebat de preşedintele Comisiei juridice a Senatului, senatorul PSD Şerban Nicolae dacă există la nivelul instituţiei o evaluare a spaţiilor din penitenciare, dacă sunt „corespunzătoare” sau „necorespunzătoare”, iar directorul adjunct ANP a răspuns spunând că Penitenciarul Arad este singurul din ţară care asigură condiţii bune, în timp ce toate celelalt sunt „supraaglomerate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS