6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică

Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică

Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa între -6 şi 3 grade, informează ANM.

Sâmbătă, cerul va fi temporar noros şi vor cădea precipitaţii, în general slabe, ziua – pe arii restrânse, mai ales în regiunile centrale şi de nord, iar noaptea în sud-vest, local în sud şi în centru şi izolat în restul teritoriului.
În jumătatea de nord a Moldovei, la munte, zona deluroasă a Banatului, Olteniei şi Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în celelalte zone va fi mai ales lapoviţă şi ploaie. Se va forma polei, izolat la începutul intervalului şi local în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat, se va semnala ceaţă.
Duminică, valorile termice se vor situa, în continuare, peste mediile climatologice specifice perioadei, îndeosebi în vest, nord şi centru. Vor fi înnorări şi, mai ales în prima parte a intervalului, se vor semnala precipitaţii, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud şi local în rest. La munte, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă; vor predomina ninsorile în Oltenia, nordul şi nord-vestul Munteniei, iar în restul teritoriului precipitatiile vor fi mixte, exceptând Dobrogea şi Bărăganul unde vor fi mai ales ploi. Îndeosebi dimineaţa vor fi depuneri de polei, local în sudul şi centrul ţării şi izolat în celelalte zone.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona de munte. Temperaturile maxime, mai scăzute decat cele din ziua precedentă, în regiunile sudice, se vor situa între 2 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 3 grade. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS