8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMerkel îi transmite lui Trump că SUA au putere datorită NATO

Merkel îi transmite lui Trump că SUA au putere datorită NATO

Puterea Statelor Unite creşte şi datorită Alianţei Nord-Atlantice, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, comentând afirmaţiile preşedintelui Donald Trump că NATO ar fi „desuetă”, liderul de la Berlin părând să ignore apelurile Washingtonului privind creşterea bugetului pentru apărare, informează Mediafax.

Întrebată, într-o conferinţă de presă alături de premierul Canadei Justin Trudeau, despre afirmaţiile lui Donald Trump că Alianţa Nord-Atlantică ar fi „desuetă”, Angela Merkel a afirmat: „Trebuie să fim conştienţi cu toţii de valoarea NATO”.

„Eu cred că puterea Statelor Unite creşte şi datorită Alianţei Nord-Atlantice. Alianţa Nord-Atlantică este importantă şi pentru Statele Unite”, a precizat Angela Merkel, citată de site-ul revistei Focus.

Referindu-se solicitările în sensul suplimentării bugetului pentru apărare până la nivelul de 2% din PIB, Angela Merkel a amintit că Berlinul a sporit treptat cheltuielile pentru apărare, precizând că ţinta de 2% din PIB va fi atinsă în 2024.

„Pentru sporirea securităţii sunt necesare şi planuri de asistenţă pentru dezvoltare, precum şi măsuri de prevenire a crizelor”, a subliniat Angela Merkel.

Statele Unite ar putea revizui angajamentele în cadrul Alianţei Nord-Atlantice în cazul în care celelalte state membre NATO nu vor contribui mai mult la apărarea comună, a avertizat secretarul american al Apărării, James Mattis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS