Acasă Actualitate Londra introduce taxa zilnica de 10 lire pentru accesul maşinilor poluante în...

Londra introduce taxa zilnica de 10 lire pentru accesul maşinilor poluante în centrul oraşului

-

Primarul Londrei a anunţat că, din luna octombrie, maşinile situate sub normă de poluare Euro 4 vor putea intră în centrul capitalei britanice contra unei taxe zilnice de 10 lire sterline, această adăugându-se la cele 11,5 lire, cât este celebra „taxa de congestie”, scrie The Guardian, citat de HotNews.ro.
Se estimează că vor fi afectate aproximativ 10.000 de vehicule care au normă de poluare de la Non-euro la Euro 3, fiind vorba în general de maşini diesel şi pe benzină înmatriculate înainte de 2006. Londra a introdus acum 14 ani taxa „congestion charge” şi primarul Sadiq Khan a iniţiat în iulie anul trecut dezbaterea pentru aşa-numită T-charge care a fost acum aprobată şi va intră în vigoare la 23 octombrie. Accesul pentru un automobil Euro 3 nu va fi deloc ieftin în centrul Londrei: 21,5 lire/zi (mai exact de luni până vineri între orele 7 şi 18).

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....