6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a aprobat demararea programului "Primul centru de agrement"

Guvernul a aprobat demararea programului „Primul centru de agrement”

Guvernul a aprobat joi un memorandum privind elaborarea programului „Primul centru de agrement”, urmând că implementarea să înceapă după aprobarea să printr-un act normativ.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, programul „Primul centru de agrement” are scopul de a susţine realizarea de investiţii pentru crearea infrastructurii necesare desfăşurării activităţilor de agrement, prin acordarea de garanţii de către stat în procent de maximum 80% (echivalent valoric maxim 240.000 de euro/1 milion de lei/investiţie) pentru creditele de investiţii destinate înfiinţării şi dezvoltării centrelor de acest tip, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Prin acest program se are în vedere stimularea iniţiativei private, prin facilitarea accesului la finanţare (statul garantează pentru investiţii considerate acum de către instituţiile de creditare că fiind de risc, pentru că antreprenorii nu au capacitatea de a oferi suficiente garanţii), crearea şi menţinerea de locuri de muncă, precum şi extinderea sezonului turistic. Totodată, instituţiile de creditare sunt stimulate să creeze produse de finanţare specifice pe acest segment. Facilitatea acordării garanţiilor de stat pentru creditele de investiţii va fi destinată IMM-urilor eligibile din sectorul turismului, care îşi propun să înfiinţeze/dezvolte centre de agrement.

Guvernul susţine că implementarea Programului „Primul centru de agrement” va contribui la creşterea atractivităţii României că destinaţie turistică, prin diversificarea ofertei în acest sector şi va avea că efect o dezvoltare economică durabilă, prin exploatarea unor resurse (ramuri economice) insuficient valorificate până în acest moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS