24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul DNA Ploieşti care instrumenta dosarul Ponta-Ghiţă-Blair a cerut să-şi încheie activitatea din cauza unei înregistrări prezentate de Ghiţă

Procurorul DNA Ploieşti care instrumenta dosarul Ponta-Ghiţă-Blair a cerut să-şi încheie activitatea din cauza unei înregistrări prezentate de Ghiţă

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumentează dosarul Ponta-Ghiţă-Blair, a cerut încetarea activităţii în cadrul Direcţiei Anticorupţie, scrie Hotnews.

„Având în vedere apariţia în spaţiul public a unei înregistrări audio conţinând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti şi unei alte persoane, la dată de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Această cerere a fost transmisă Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competenţă soluţionare”, potrivit unui comunicat DNA.

Într-una din înregistrările cu fugarul Sebastian Ghiţă, acesta prezintă o înregistrare audio între o persoană „M.N.” şi o altă persoană neidentificată în care este pomenit „Iancu”.

„– M.N. : Claudia Tănase…da ? Claudia ! Hm ?
– Interlocutor: Da tu ai încredere în Claudia asta ?
– M.N.: Da ! Claudia mi l-a dat pe Bădescu, pe nasul, că să fim ok, aşa !
– Interlocutor : Ea ţi l-a dat pe Bădescu ?
– M.N.: Ea cu Tănase, da !
– Interlocutor : Tu lui Sabin (şeful SRI Prahova) i-ai spus asta, de care ţi-a dat …(neinteligibil) ?
– M.N.: Nu…
– Interlocutor : Ştia de la ţine …
– M.N.: Da. Păi nu ţi-a zis ? Ţi-a zis !
– Interlocutor : Nu .
– M.N : Ştia de la mine, normal, că doar de la cine era să ştie ! Da ? Şi pe urmă chestia că domne’, că Enache, cu presă, cu…
– Interlocutor : Tot Claudia ţi-a spus-o ?
– M.N.: Nu, aia ştiu de la altă lume…Ştiu de la Patraru. Mă certă pe mine Patraru, că dai la două capete, făceau d’alea, că facem noi….
– Interlocutor : Patraru nu e prieten cu Saghel ?
– M.N.: Ştii, am avut eu o relaţie cu Claudia, mi-a zis-o Patraru
– Interlocutor : Mă, nu te-a rugat nimeni !
– M.N.: Mi-a zis Patraru, mă ! Cum nu m-a anunţat nimeni ?
– Interlocutor: Asta este şantaj, mă !
– M.N. : Păi e şantaj, mă !
– Interlocutor : Da-l pe Patraru pentru şantaj, da-l în p… maşii ….
– M.N.: De ce să-l bag pe Patraru ? …(neinteligibil)
– Interlocutor : Ce treaba are el că ai regulat-o tu pe Claudia ?
– M.N. Păi eu le regulez pe toate, să moară mama ! Nu pot să stau o ora ! Deci nu pot să mă salut cu o femeie cunoscută pe ….
– Interlocutor: Asta-i şantaj ! Asta-i şantaj !
– M.N: Ştiu ! Da, chestia asta o ştii numai tu şi Sabin (şeful SRI Prahova)!”.

În continuarea înregistrării video, Sebastian Ghiţă acuză, reluând informaţii publicate pe diverse site-uri, inclusiv luju.ro, „date şi informaţii extrem de grave despre situaţia primarului Ploieştiului, Iulian Bădescu”, respectiv o legătură între acesta, procurorul Negulescu judecătorul Iulian Dinu şi avocata Claudia Tănase.

În privinţa acestei înregistrări, Kovesi a spus pe 9 ianuarie că există o sesizare în curs la CSM şi că nu poate comenta dar a subliniat că „nu erau doi procurori DNA în acea discuţie”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS