16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNA: Minorii între 3 și 15 ani nu mai pot apărea în reclame la alimente

CNA: Minorii între 3 și 15 ani nu mai pot apărea în reclame la alimente

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au adoptat, în ședința de marți, o decizie privind modificarea Codului audiovizualului, în urma căreia publicitatea la alimente va trebui să nu încurajeze consumul acestora prin folosirea în reclamă a minorilor între 3 și 15 ani.

Această prevedere vizând minorii cu vârste între 3 și 15 ani va intra în vigoare la 6 luni de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial (MO), iar restul modificărilor făcute Codului — la 30 de zile de la apariția în MO.

„Dacă mă întrebați pe mine, nu este o interdicție totală, depinde foarte mult de creativitatea publicitarilor de a face spoturi și în aceste condiții, dar în principiu probabil că vom vedea mult mai puțini minori de până în 15 ani în reclamele la alimente (…) nu poți să îi pui peste noapte, ce s-ar întâmpla dacă toate televiziunile ar trebui să scoată toate reclamele în care apar copiii? Probabil că ar avea o foarte mare problemă, ei au niște contracte cu agențiile de publicitate ce nu au nicio legătură cu CNA-ul (…) în 6 luni au timp să facă alte reclame, să comande altele, să mai taie din astea, nu știu”, a declarat Radu Herjeu, membru al CNA, citat de Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS