17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

România #rezistă

 

100 de craioveni au înfruntat, aseară, un ger teribil în Piaţa „Mihai Viteazul“, pentru a protesta împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu şi împotriva PSD. A fost a zecea zi consecutivă de proteste. Lozinci vechi, precum „Uniţi, salvăm toată România“, „Jos Guvernul!“, dar şi slogane noi, ca „Ole, ole, ole, Liviu Dragnea, lasă-ne!“ sau „PSD, PSD, du-te în URSS!“ s-au auzit în centrul Băniei. Ca şi în zilele precedente, protestatarii au intonat imnul naţional, dar şi cântece patriotice. Surprinzător, la un moment dat şi-a făcut apariţia în piaţă fostul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta a trecut ostentativ prin mijlocul mulţimii, însă protestatarii au ignorat-o complet şi şi-au văzut mai departe de scandări ca şi cum nimeni în afară de ei nu s-ar fi aflat acolo.
Deşi afară se înregistrau -5 grade Celsius la ora 20.00, în centrul urbei s-au aflat din nou şi copii, care au strigat alături de părinţii lor şi au fluturat steaguri tricolore.

Proteste şi în Piaţa Victoriei, dar şi la Cotroceni

Protestele antiguvernamentale şi pro-justiţie au continuat şi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde au fost prezente 5.000 de persoane. Traficul dinspre Kiseleff spre Calea Victoriei a fost întrerupt, iar manifestanţii au ocupat o latură a pieţei.  S-a strigat „Jos Guvernul“, „Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu!“, „Hoţii“, dar şi „PSD, ciuma roşie“. Pe cele mai multe pancarte era scris #Rezist, semn că manifestanţii nu vor ceda. Proteste au fost și la Cluj, Sibiu, Oradea Brașov, Constanța și alte mari orașe. În schimb, în fața Palatului Cotroceni s-au strâns câteva sute de manifestanți, pentru a susține guvernul Grindeanu și pentru a cere demisia președintelui Klaus Iohannis. Unuia dintre protestatari i s-a făcut rău și jandarmii s-au văzut nevoiți să intervină. L-au ajutat să iasă din mulțime și au chemat imediat ambulanța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS