14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Autorul spectacolului “Spargerea” se întoarce la Teatrul Național

Craiova: Autorul spectacolului “Spargerea” se întoarce la Teatrul Național


Regizorul Dragoș Alexandru Mușoiu, autorul spectacolului “Spargerea”, excelent primit de publicul craiovean, și nu numai, a revenit la Teatrul Național “Marin Sorescu” cu o echipă de profesioniști pentru a monta un nou spectacol. De ceva timp au început repetițiile la spectacolul „În cealaltă cameră” (sau piesa cu vibratorul), de Sarah Ruhl, unul dintre dramaturgii contemporani americani în vogă. Piesa care va fi jucată la Craiova a fost finalistă la Premiul Pulitzer și finalistă la Premiile Tony. Premiera va avea loc la sala “Ion D Sîrbu” în prima decadă a lunii martie și reunește în distribuție actori remarcabili ai Naționalului craiovean.

Distribuția: Claudiu BLEONȚ, Cerasela IOSIFESCU, Iulia LAZĂR, George Albert COSTEA, Angel RABABOC, Vlad UDRESCU, Ramona DRĂGULESCU, Alina MANGRA.
Regia artistică, traducere și adaptare, Dragoș MUȘOIU, asistent de regie, Cătălin VIERU, decor, Andreea Simona NEGRILĂ, Costume, Elena GHEORGHE, muzica, Tibor CARI.

Spectacolul „Spargerea” a fost desemnat câștigător al celei de-a patra ediții (2014) a concursului de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români, organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. Tot la Naționalul craiovean Dragoș Alexandru Mușoiu a fost regizor asociat al spectacolului Julius Caesar de William Shakespeare, regia Peter Schneider (2015).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS