8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtestul contra Guvernului PSD intră în istorie: Cele mai interesante pancarte vor ajunge la muzeu

Protestul contra Guvernului PSD intră în istorie: Cele mai interesante pancarte vor ajunge la muzeu

Protestul românilor din aceste zile împotriva Guvernului Grindeanu va intra în istorie. Potrivit b1.ro, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca a lansat un apel către clujeni pentru a oferi instituției pancarte și fotografii de la proteste pentru a le include în Colecția de istorie contemporană a muzeului.

„Zilele acestea, in Romania se scrie istorie. MNIT doreste sa documenteze acest eveniment cu materiale reprezentative pentru protestele care au avut loc la Cluj. Facem apel la clujeni sa nu arunce pancartele cu mesajele scrise si, in momentul in care protestele inceteaza, sa le aduca la muzeu. De asemenea, cei care au fotografii pe suport digital si care au surprins momente cheie ale manifestatiilor sunt invitati sa le aduca. Toate aceste materiale urmeaza sa faca parte din Colectia de istorie contemporana a muzeului, pentru ca dorim sa ne asiguram ca acest moment important din istoria recenta a Romaniei va fi bine reprezentat in colectiile muzeului nostru”, a menţionat Ioana Savu Gruita, purtător de cuvânt al MNIT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS