9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePurtătorul de cuvânt al USR: Majoritatea nu înţelege gravitatea situaţiei în care a fost târâtă ţara

Purtătorul de cuvânt al USR: Majoritatea nu înţelege gravitatea situaţiei în care a fost târâtă ţara

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna, a declarat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel la echilibru şi la decenţă în mesajul său adresat Parlamentului, afirmând că gestul majorităţii parlamentare arată că a fost înţeleasă gravitatea situaţiei în care a fost târâtă ţara.

„Preşedintele a venit şi a făcut un apel firesc la echilibru şi decenţă, transmiţând Parlamentului României, majorităţii şi guvernului – care, mă rog, nu a considerat necesar să participe – mesajul explicit că, în acest moment, pentru România este fundamental echilibrul şi în acest moment partidul de guvernământ, PSD, este în poziţia şi are obligaţia de a găsi o variantă echilibrată pentru reaşezarea ţării într-o matcă de credibilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, afirmând că guvernul suferă de o lipsă de încredere.

Potrivit Mediafax, Dan Barna a afirmat că că gestul parlamentarilor PSD de a părăsi sala de plen în timpul discursului preşedintelui Iohahnis arată că majoritatea nu înţelege gravitatea situaţiei.

„Este un gest care arată că din păcate majoritatea continuă să nu înţeleagă gravitatea situaţiei în care a fost târâtă ţara. Decizia de a părăsi sala în condiţiile în care mesajul preşedintelui era unul care le spunea: «Guvernaţi, instituţiile statului şi societatea vă recunosc acest drept!» La solicitarea preşedintelui de a guverna, PSD-ul a decis să părăsească sala”, a spus Dan Barna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS