Acasă Actualitate "România nu îşi poate permite să facă paşi înapoi în lupta anticorupţie",...

„România nu îşi poate permite să facă paşi înapoi în lupta anticorupţie”, spune senatorul John McCain

-

 

România nu îşi poate permite să facă paşi înapoi în lupta anticorupţie, avertizează senatorul John McCain, arătând că integritatea statului de drept este o ”componentă esenţială a calităţii de aliat capabil şi de încredere” al ţării noastre.

România nu îşi poate permite să facă paşi înapoi în lupta anticorupţie”, a arătat senatorul John McCain într-un comunicat de presă. Acesta se declară profund îngrijorat de dezincriminarea anumitor infracţiuni de corupţie şi consideră că astfel vor fi subminate progresele semnificative înregistrate de România în acest domeniu, într-o perioadă de ameninţări crescânde la adresa democraţiei din Europa, venite din Rusia şi de la interpuşi. Senatorul aminteşte de poziţiile sistemului judiciar şi ale preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi despre sutele de mii de oameni care protestează pentru că ”au înţeles implicaţiile” deciziei guvernamentale.

Preşedintele Comisiei pentru Servicii Armate din Senatul SUA a vorbit despre integritatea statului de drept, inclusiv legislaţia anticorupţie, pe care o consideră „piatra de temelie a democraţiei vibrante din România” şi o componentă esenţială a calităţii de aliat capabil şi de încredere. (sursa: Mediafax)

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Aveţi nevoie de odihnă și detașare de cotidian în prima parte a săptămânii. Sănătatea este vulnerabilă, astfel că o consultație medicală...

Bancul zilei

Tu, nevastă, este adevărat că ai avut mai mulţi bărbați înainte să te măriţi cu mine?Măi, omule, aseară ți-a plăcut?Mi-a plăcut!Dar alaltăseară...