Acasă Actualitate CCR va da răspunsul până pe 10 februarie privind ordonanţa pe Codul...

CCR va da răspunsul până pe 10 februarie privind ordonanţa pe Codul penal: „Suntem în termen”

-

 

 

Curtea Constituţională va da răspunsul la ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate făcută de Avocatul Poporului până pe 10 februarie, a anunţat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

„Vom analiza cererile cu celeritate”, a spus preşedintele Curţii Constituţionale a Româniai. „Suntem în termen”, a completat acesta.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a ridicat vineri la CCR excepţia de neconstituţionalitate pentru OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor penale. În excepţia de neconstituţionalitate se arată că nu sunt îndeplinite criteriile privind urgenţa adoptării acestei ordonanţe, dar sunt incluse şi obiecţii cu privire la modul de legiferare în privinţa abuzului în serviciu, care discriminează între diverse acte normative şi „scoate de sub incidenţa legii penale activitatea aproape întregii administraţii din România”.  (sursa:realitatea).

ȘTIRI VIDEO GdS

Ion Prioteasa prezent la inaugurarea dispensarului din Bratovoeşti

Inaugurarea dispensarului din comuna Bratovoeşti a avut loc miercuri, clădire modernizată cu finanțare obținută prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, printr-un proiect cu valoarea totală de peste 2 milioane de lei.