17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Toţi liderii UE sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în România

Iohannis: Toţi liderii UE sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în România

Preşedintele României, Klaus Iohannis a afirmat, după summitul de la Malta, că toţi liderii UE sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în România. „Lumea a vrut să ştie de la mine ce se întâmplă în România şi cum evoluează situaţia”, a spus şeful statului.

Potrivit realitatea.net, preşedintele a precizat, într-o conferiţă live pe Facebook, că toţi cei cu care s-a întâlnit sunt interesaţi şi îngrijoraţi şi toţi speră ca România să facă ceva pentru a a rămâne ferm un stat de drept.

„Toată lumea a apreciat că românii au o voce puternică, au fost impresionaţi când le-am zis că sute de mii au ieşit în stradă, a mai declarat Klaus Iohannis, adăugând că toţi ar regreta dacă România s-ar abate de la statul de drept.

Președintele României se află la summitul de la Malta, țara care deține președinția semestrială a Consiliului UE, unde se reunesc șefii de stat sau de guvern din 28 de țări membre ale UE, pentru a arăta solidaritate în fața crizelor care zdruncină forul comunitar, dar mai ales față de noua politică a Washingtonului.

Principalele teme de pe agendă summitului vizează dimensiunea externă a migrației și pregătirea întâlnirii liderilor Uniunii Europene care va avea loc în martie la Roma.

„Este un summit important. Așteptările sunt ridicate. Trebuie să găsim o cale bună pentru Europa și un drum bun spre (summitul de la) Roma”, a declarat Iohannis, în limba engleză, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor la sosirea la reuniunea Consiliului European din La Valletta.

El s-a declarat „foarte îngrijorat” de ceea ce se întâmplă în România.

„Situația din România este foarte complicată. Dar avem sute de mii români în stradă. Am încredere în ei. Cred în România. În cele din urmă, trebuie să găsim o soluție bună. Trebuie să prevaleze statul de drept, valorile europene”, a adăugat șeful statului.

Iohannis a mai afirmat că investitorii din România „nu sunt amenințați”. „Situația economică este încă foarte bună și cred că va rămâne așa”, a subliniat președintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS