Cine sunt politicienii care pot scăpa de dosare

Autori


 

dragnea-mormoloci

Liviu Dragnea

DNA l-a acuzat în iulie 2016 pe fostul preşedinte al CJ Teleorman de instigare la abuz în serviciu şi de instigare la fals intelectual în dosarul în care este trimis în judecată alături de fosta soţie, Bombonica Prodana.

Gabriel Oprea

Gabriel Oprea

În mai 2016, procurorii anticorupţie l-au acuzat pe fostul ministru de interne de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul fondurilor operative de la serviciul de informaţii al Ministerului de Interne (DIPI).

Elena Udrea

Elena Udrea

Fost deputat şi ministru al dezvoltării regionale şi turismului, Udrea are mai multe dosare deschide de DNA în care este cercetată pentru abuz în serviciu. În dosarul „Gala Bute“, Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu, alături de fostul ministru al economiei, Ion Ariton, care este cercetat pentru participaţie improprie la abuz în serviciu. Udrea mai este acuzată de abuz în serviciu şi într-un dosar în care este acuzată că şi-a folosit influenţa de ministru pentru a cumpăra, prin intermediul unei societăţi pe o care o controla şi finanţa, o vilă pe litoral la jumătate din preţul pieţei.

Ioana Basescu

Ioana Băsescu

În septembrie 2016, procurorii anticorupţie au acuzat-o pe fiica fostului preşedinte de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani în dosarul finanţării pretins nelegale a campaniei prezidenţiale din 2009 a lui Traian Băsescu. În acest dosar, Elena Udrea este acuzată de spălare de bani.

Titus Corlatean

Titus Corlăţean

Procurorii DNA l-au acuzat în mai 2016 pe fostul ministru de externe de abuz în serviciu, cu obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, în dosarul votului din diaspora.

Tiberiu Nitu

Tiberiu Niţu

DNA l-a acuzat pe fostul procuror general la complicitate la abuz în serviciu în februarie 2016 din cauză că în aprilie 2014 a încheiat un protocol cu Ministerul de Interne în baza căruia a beneficiat de coloana oficială, deşi nu ar fi avut dreptul legal.

Marian Vanghelie

Marian Vanghelie

În iulie 2015, procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe fostul primar al sectorului cinci pentru nouă infracţiuni de luare de mită, nouă infracţiuni de abuz în serviciu, şapte infracţiuni de spălare de bani.

Radu Mazare

Radu Mazăre

Fostul primar al oraşului Constanţa este acuzat de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Dosarul a fost trimis în judecată în decembrie 2015 şi îi are ca inculpaţi, printre alţii, pe omul de afaceri Gabriel Strutinsky şi mai mulţi funcţionari din cadrul Primăriei Constanţa.

nicusor-constantinescu

Nicuşor Constantinescu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa este acuzat de abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), alături de mai mulţi funcţionari din cadrul CJ. DNA a trimis dosarul în judecată în aprilie 2015 după ce, cu o lună în urmă, în martie 2015, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Nicuşor Constantinescu într-un alt dosar în care acesta este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

dan-sova

Dan Şova

Fost ministru al transporturilor în guvernul Ponta, Şova a fost trimis în judecată de DNA, în septembrie 2015, printre altele, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru altul. Este vorba despre dosarul „Turceni – Rovinari“ în care a fost trimis în judecată şi fostul premier Victor Ponta.

laura-georgescu

Laura Georgescu

În iulie 2015, procurorii anticorupţie au acuzat-o pe preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului de două infracţiuni de abuz în serviciu şi de instigare la fals pe motiv că ar fi intervenit pentru postul de televiziune al fostului primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan – Pinalti. În dosar mai sunt acuzaţi Viorel Hrebenciuc şi Narcisa Iorga, fost membru CNA, însă de alte infracţiuni.


alina+mihaela+bica

Alina Bica

În septembrie 2015, procurorii anticorupţie au trimis-o în judecată pe fosta şefă DIICOT pentru luare de mită, dar şi pentru săvârşirea infracţiunii de „participaţie improprie sub formă determinată cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu“. Este vorba de dosarul ANRP, în care mai sunt acuzaţi fostul şef al Fiscului, Pop Şerban, şi Horia Simu.

Lotul ANRP (Dosarul Retrocedărilor)

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată în decembrie 2014 pe Dumitrean Nicoleta Crinuţa, Diacomatu Sergiu Ionuţ, Teodorescu Cătălin Florin, Baciu Remus Virgil, Bica Alina Mihaela, Vasilescu Oana, Bogdan Dragoş George şi Alexandru Lăcrămioara, în calitate de membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Aristotel Cancescu

Aristotel Căncescu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov este trimis în judecată în două dosare în care este acuzat de luare de mită, dar şi de abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu. Are un al treilea dosar la DNA în care procurorii îl acuză de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită şi una de abuz în serviciu.

Cristian-Popescu-Piedone

Cristian Popescu Piedone

Fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei este şi el acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos. DNA l-a trimis în judecată în mai 2016 în dosarul incendiului de la Colectiv.

Ioan Oltean

Ioan Oltean

Fostul deputat a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în noiembrie 2015, într-un dosar cu privire la activitatea desfăşurată în cadrul ANRP, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi trafic de influenţă. În iulie 2016, Ioan Oltean a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar, alături de Crinuţa Dumitrean, fostul preşedinte al ANRP. În acest dosar, printre altele, procurorii anticorupţie îi acuză pe cei doi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Sorin-Oprescu122

Sorin Oprescu

Fostul primar al Capitalei a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în noiembrie 2015, printre altele, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi traficl de influenţă.

Ion Ochi

Ion Ochi

Fost deputat şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Ion Ochi a fost trimis în judecată de DNA, în iunie 2015, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi trafic de influenţă.

Adam Ioan

Adam Ioan

Fostul deputat în Parlamentul României a fost trimis în judecată de DNA, în ianuarie 2015, într-un dosar cu privire la atribuirea unor mari suprafeţe de teren forestier, pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi trafic de influenţă.

Marian Dan-Mihai

Marian Dan-Mihai

Fost deputat, este urmărit penal, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. În cazul său, procurorii DNA au anunţat începerea urmăririi penale în octombrie 2016.

eugen-bejinariu

Eugen Bejinariu

Pe numele lui Eugen Bejinariu, fost deputat şi ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, procurorii DNA au solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale în noiembrie 2016. Bejinariu este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi trafic de influenţă, în formă continuată.

Tudor Pendiuc

Tudor Pendiuc

Fostul primar al municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în martie 2015, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată (două acte materiale).

La această listă deja lungă se adaugă o mulţime de alte dosare în care una dintre acuzaţii este abuzul în serviciu sau instigare la abuz în serviciu: toţi funcţionarii din dosarul retrocedărilor la Snagov şi ferma Băneasa, Loteria Română, Sebastian Ghiţă pentru unele fapte, cam toate dosarele vizând cluburile de fotbal, dosarul Murfatlar, dosarele cu medicii de la Floreasca şi managerii de spital (Lascăr şi restul), în fine, o armată de primari şi funcţionari publici.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 2 februarie 2017

Actualitate

» Oameni din PSD care pot să-şi privească în ochi copiii
» Vânătoare de vrăjitoare la MAI
» Iohannis sesizează Curtea Constituţională: Conflict de natură constituţională între guvern şi sistemul de justiţie
» Bucureşti: Mii de oameni s-au strans in Piata Victoriei
» Un procuror DNA cere în instanţă sesizarea Curtii Constituţionale privind Ordonanţa de modificare a Codurilor penale
» Proteste în Capitală: Sute de oameni s-au strâns deja în Piața Victoriei
» Preşedintele ALDE Sibiu a demisionat şi anunţă că va ieşi în stradă
» Încă două persoane au murit din cauza gripei
» Parchetul General cere CSM încetarea detaşării a doi secretari de stat din Ministerul Justiţiei
» CCR: Sesizarea lui Iohannis privind conflictul între puteri, înregistrată; părțile transmit punctele de vedere până pe 7 februarie
» PNL depune un proiect de lege pentru abrogarea OUG de modificare a Codului Penal
» Euro atinge un nou maxim al anului 2017 în raport cu leul
» ANM: Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în următoarele două zile
» Fostul ministrul Aurelia Cristea: În PSD e dictatură
» Jandarmeria cere ajutorul persoanelor care deţin imagini şi înregistrări din Piața Victoriei, pentru identificarea agresorilor
» Principesa Margareta: „Este înălţător să vezi că românii păstrează nobila tradiţie de a lupta pentru principii şi idealuri“
» Timişorenii au ieşit deja în stradă: “Grindene, fă-ne o surpriză plăcută”

Local

» Deșeurile de la Orșova, ridicate de Garda de Mediu
» Râmnicu Vâlcea: 1000 de oameni au ieşit în stradă
» UPDATE – Olt: Proteste la Slatina, în faţa Prefecturii
» Mehedinţi: Proteste şi la Severin
» Olt: 25 de persoane protestează la Caracal, oraşul natal al ministrului Iordache
» Olt: Patinoarul din Slatina se închide vineri
» Vâlcea: A fost reţinut de poliţişti după ce a ameninţat o femeie cu pistolul

Dolj

» Prof. univ. dr. Florinel Bădulescu: „Cheltuim mult, dar pacienții sunt lăsați de izbeliște“
» Impozitele locale la distanță se pot plăti cu bonificația de 10%
» Cum se înregistrează firmele ca plătitoare de TVA
» Alege TV, în direct cu telespectatorii
» Eva Gabriela Popescu are nevoie de ajutor
» Oltenia spune NU corupţiei!
» Hoți de mașini, condamnați pentru constituirea unui grup infracțional
» 6.142 de permise de conducere reținute de polițiști într-un an
» UPDATE – Craiova: 10.000 de protestatari în centrul oraşului
» Doi tineri, cercetaţi pentru pentru furt de lemne
» Craiovean condamnat după ce a obligat mai multe tinere să se prostitueze

Gorj

» Întreruperi energie electrică de mâine
» Primărie avertizată pentru că elevii fac ora de sport pe stradă
» Percheziţii la suspecţi acuzaţi de trafic de droguri
» Gorj: Bărbat supraponderal, găsit decedat într-un apartament
» UPDATE – Gorj: Oamenii au ieşit din nou în stradă la Târgu Jiu
» Doi angajaţi ai CEO, trimişi în judecată în cazul morţii unui miner
» Cei mai importanţi apicultori din ţară vin la Târgu Jiu

Olt

» Olt: Protestele s-au încheiat la Slatina și Caracal, dar protestatarii au promis să revină și mâine

Mehedinţi

» Mehedinți: Bărbat salvat din apele Dunării de pompierii de la ISU Mehedinți

Sport

» Noii panduri, la prima reprezentație
» Vladimir Vuksanovic: E frustrant să pierzi atâtea jocuri la limită
» Fotbal / AS Roma, în semifinalele Cupei Italiei

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Opinii

» Mai sunt opt zile: Statul în casă este Favorizarea Infractorului

Top