Acasă Actualitate Senatul și-a ales Biroul permanent pentru prima sesiune a anului 2017

Senatul și-a ales Biroul permanent pentru prima sesiune a anului 2017

-

Plenul Senatului a votat, miercuri, Biroul permanent pentru noua sesiune, format din președinte, patru vicepreședinți, patru secretari și patru chestori, cu respectarea ponderii numărului de senatori ai fiecărui grup față de numărul total de membri, informează Agerpres.

Biroul permanent al Senatului, pentru prima sesiune a anului 2017, este constituit din: președinte — Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE), vicepreședinții — Niculae Bădălău și Claudiu Iulian Manda (PSD), Laura Iuliana Scântei (PNL) și Mihai Goțiu ( USR), secretarii — Adrian Țuțuianu și Marian Pavel (PSD), Ionel Marcel Vela (PNL), Iustin Talpoș (PMP) și chestorii — Doina Elena Federovici și Paul Stănescu (PSD), Alexandru Pereș (PNL) și Tanczos Barna (UDMR).

Propunerile nominale pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor repartizate au fost anunțate în plenul Senatului de către liderii grupurilor parlamentare, lista candidaților propuși fiind supusă în întregime votului senatorilor, prin vot electronic secret.

ALDE nu are altă funcție în Biroul permanent decât cea de președinte al Senatului, în care a fost ales la începutul legislaturii Călin Popescu-Tăriceanu.

Biroul permanent, cu o componență similară celei din decembrie 2016, a fost aprobat cu votul majorității senatorilor prezenți. Au votat 110 ‘pentru’ senatori, o abținere și un vot împotrivă.

ȘTIRI VIDEO GdS