Acasă Actualitate Poliţiştii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informaţiilor comunicate prin...

Poliţiştii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informaţiilor comunicate prin radio de operatorul radar

-

Poliţiştii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc, a decis luni Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa supremă a admis, luni, o sesizare privind pronunţarea unei hotărâri prealabile, formulată de Tribunalul Caraş-Severin într-un dosar deschis în anul 2014, în care un conducător auto, Ovidiu Costea, a dat în judecată IPJ Caraş Severin şi a solicitat judecătorilor să fie anulat procesul verbal prin care primise o amendă, informează HotNews.ro.

Instanţa supremă a decis că un poliţist rutier poate încheia procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contraventiei pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află poliţistul.

„În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art.109 din Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art.180 şi art.181 din Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1391/2006, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu art.15 şi art.21 din Ordonanţă Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, poliţistul rutier poate încheia procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contraventiei pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află poliţistul rutier”, se arată în hotărârea ICCJ.

Decizia este obligatorie, potrivit dispoziţiilor art.521 alin.(3) din Codul de procedura civilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Viorica Dăncilă, prima reacție după raportul MCV

Premierul demis Viorica Dăncilă a spus, după publicarea raportului MCV, că atunci când ”preşedintele României intervine în Justiţie, nu putem vorbi de...