11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO comisie parlamentară britanică anchetează fenomenul ştirilor false difuzate online

O comisie parlamentară britanică anchetează fenomenul ştirilor false difuzate online

Comisia parlamentară pentru Cultură, Media şi Sport din Marea Britanie a demarat luni o anchetă privind fenomenul publicării de ştiri false, pe reţelele de socializare şi pe internet, relatează Hotnews.ro, citând news.ro. Preşedintele comisiei, Damian Collins, a declarat că actualul curent este „o ameninţare la adresa democraţiei”, ce subminează încrederea publică în presă.

El a cerut companiilor majore din domeniul IT să facă mai multe pentru a evita răspândirea de ştiri false pe platformele lor.
„Aşa cum companii majore IT au acceptat că au o responsabilitate socială de a combate pirateria online şi difuzarea ilegală de conţinut, la fel trebuie să ajute la rezolvarea problemei răspândirii ştirilor false pe platformele media de socializare”, a subliniat el.
Îngrijorarea privind ştirile false a luat amploare după alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Potrivit analiştilor şi experţilor, este posibil că o serie de informaţii false despre Hillary Clinton publicate online să îi fi afectat credibilitatea candidate în ultimele săptămâni de campanie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS