Acasă Actualitate MAE: O nouă atenţionare de călătorie în Grecia din cauza blocajelor rutiere...

MAE: O nouă atenţionare de călătorie în Grecia din cauza blocajelor rutiere instituite de fermierii greci

-

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că fermierii greci au anunțat instituirea următoarelor blocaje rutiere:
– Argos Orestiko, pe axa verticală a Egnatia Odos, pe drumul care duce spre Vama Krystallopigi (frontiera cu Albania), în perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2017;
– Agia Kyriaki, pe axa verticală a Egnatia Odos, în intersecția Siatistas, pe o perioadă nedeterminată, începând de astăzi, 30 ianuarie 2017.
– Intersecția Antigonos, pe DN Florina – Edessa, pe perioadă nedeterminată, începând de astăzi, 30 ianuarie 2017.
– Intersecția Kefalovrysi ți Agio Nikolao – Vonitsa, în zona Etoloakarnania.
– La o distanță de 2,5 km de vama Evzoni (frontiera cu Macedonia) și la o distanță de 1 km de intersecția Idomeni.
– Zona Egio, DN Patra – Corint, zilnic, în intervalul 17:00 – 20:00.
– Căile de acces spre aeroportul Macedonia din Salonic.
-Staţiile de taxare din Malgara, Macedonia Centrală.

Cetățenii români afectați de situația din atenționare, pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.
De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena: +306980833448.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.atena.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se opreşte apa pe strada Traian Vuia

Compania de Apă Oltenia a anunţat întreruperea furnizării apei potabile în Craiova, pe strada Traian Vuia și aleile adiacente în ziua de...