Acasă Actualitate Jandarmeria Română: Mitinguri în 35 de județe ale țării; nu s-au înregistrat...

Jandarmeria Română: Mitinguri în 35 de județe ale țării; nu s-au înregistrat incidente

-

Jandarmeria Română a informat luni că, din totalul celor 35 de adunări publice desfășurate duminică în mai multe municipii din țară, opt au fost declarate în prealabil și autorizate – în Timișoara, Alba-Iulia, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Piatra Neamț și Pitești.

„Cu ocazia acestor adunări nu s-au înregistrat evenimente majore de natură să tulbure ordinea publică, fiind aplicată o singură sancțiune contravențională sub aspectul ‘instigării prin orice mijloace, inițierea sau recurgerea la acțiuni violente sau alte manifestări, cu intenția de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice'”, precizează Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, pentru toate adunările organizate în spațiul public, Jandarmeria, alături de celelalte structuri MAI, a asigurat dreptul constituțional și condițiile de exercitare a libertății de exprimare, precum și siguranța cetățenilor care au luat parte la aceste manifestări.

„Jandarmeria Română nu a făcut nicio estimare oficială în ceea ce privește numărul de participanți la adunările publice, nu are atribuții legale și nici instrumente specializate în acest sens, putând realiza doar o proiecție în ceea ce privește dimensionarea dispozitivelor proprii de ordine și siguranță publică”, se arată în comunicat.

Acesta precizează că, potrivit atribuțiilor sale, Jandarmeria Română va asigura măsurile de ordine pentru ca aceste forme de exprimare publică să se desfășoare în mod pașnic și civilizat și menționează că prima condiție legală care trebuie respectată pentru a putea organiza o manifestare în spațiul public este aceea de a o declara în prealabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Dialogurile roiesc în jurul banilor pe tot parcursul zilei. Vă vin bani, cadouri sau favoruri, fie din segmentul profesional, fie cineva...