17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL începe demersurile de revocare a lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului

PNL începe demersurile de revocare a lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului

PNL va demara săptămâna viitoare demersurile de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a lui Victor Ciorbea, a anunţat joi preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan. Printre motivele invocate este acela că „Ciorbea a politizat instituţia pe care o conduce şi s-a transformat într-un vasal al PSD”. În plus, Turcan a anunţat că PNL a decis depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului pe cele două ordonanţe privind graţierea şi modificarea Codului Penal, „în secunda doi” în care Executivul le va adopta.

„Am decis să începem demersurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. Domnul Victor Ciorbea nu respectă legea care stă la baza instituţiei Avocatului Poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat această instituţie şi s-a comportat că un vasal al PSD, că un executant umil al intereselor PSD. Vom solicita începerea procedurilor de revocare şi să ajungă în funcţia de Avocat al poporului o persoană profesionistă, de probitate morală, o persoană care să respecte în primul rând oamenii”, a declarat Turcan, citată de HotNews.ro şi de News.ro.

„Va menţionez lipsa de reacţie pe ordonanţă privind migraţia primarilor, va menţionez reacţia exagerată după câţiva ani de sancţionare a unei norme care interzice condamnaţilor să facă parte din Guvern. Şi, de asemenea, modul public în care Victor Ciorbea răspunde solicitărilor şi aşteptărilor PSD, în dispreţ faţă de cetăţenii pe care ar trebui să-i reprezinte în faţă instituţiilor statului”, a explicat Turcan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS