20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul își asumă răspunderea pe proiectele OUG privind grațierea și modificarea codurilor penale

Guvernul își asumă răspunderea pe proiectele OUG privind grațierea și modificarea codurilor penale

Guvernul nu renunță la Ordonanțele de Urgență privind grațierea și modificarea codurilor penale. Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat, pentru Realitatea TV, că Guvernul își asumă răspunderea pentru cele două acte normative.  „După dezbaterile publice, cele două acte normative ar putea suferi modificări. Totul depinde de părerile care vor veni din partea societății civile și a specialiștilor în domeniu”, a precizat Iordache.
”E decizia Guvernului. Poate adopta orice variantă… şi OUG, dar şi varianta angajării răspunderii, şi proiect de lege trimis în Parlament. Dacă vorbim de graţiere, e un ceas care ticăie, e un an pierdut, iar la final înseamnă o notă de plată de 80 de milioane de euro pe an pentru România”, susține președintele PSD, Liviu Dragnea.
Președintele României, Klaus Iohannis, afirma, în urmă cu o săptămână, că proiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt ”neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație”, iar ”cele mai autorizate voci din Justiție” s-au pronunțat împotriva lor. Iohannis îndemna Guvernul să le retragă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS