16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF propune schimbarea procedurii de publicare a românilor aflati pe "lista ruşinii"

ANAF propune schimbarea procedurii de publicare a românilor aflati pe „lista ruşinii”

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va schimba procedura de publicare a listelor cu restanţierii la buget, mărind plafoanele peste care numele firmelor şi cele ale persoanelor fizice vor apărea în „lista ruşinii”, informează HotNews.ro. Noile plafoane vor fi 500.000 lei, pentru marii contribuabili;250.000 lei, pentru contribuabilii mijlocii; 100.000 lei, pentru celelalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere şi 15.000 lei, pentru debitorii persoane fizice, altele decât cele de la lit. c).

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) mai modificase anterior regulile de publicare a listelor datornicilor la buget, atunci când a decis să elimine de la publicare numele românilor ale căror datorii la stat sunt mai mici sau egale cu sumele pe care trebuie să le primească de la stat. Gestul a fost considerat de bun simt de către contribuabili, cei mai vocali solicitând că ANAF să publice şi listele firmelor cărora Statul le datorează bani.

Mai mult, duă publicarea primelor liste cu datornici, o parte dintre contribuabili au acţionat Fiscul în judecată, susţinând că erau la zi cu plata taxelor sau se aflau în diferite faze ale litigiilor, ne-eexistand o sentinţa definitivă care să confirme datoriile către Stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS