16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateWashington Post: Donald Trump ia în calcul redeschiderea închisorilor secrete ale CIA

Washington Post: Donald Trump ia în calcul redeschiderea închisorilor secrete ale CIA

Președintele american Donald Trump va evalua posibilitatea ca SUA să reia programul de interogare în afara teritoriului american a suspecților străini bănuiți de terorism, precum și posibilitatea de a redeschide închisorile CIA din străinătate,  scrie publicația Washington Post, citată de Reuters şi Agerpres.

În documentul aflat momentan în varianta de proiect, Trump le cere responsabililor din cadrul serviciilor de securitate să îi recomande dacă este cazul ca SUA să reia aceste două programe controversate aprobate în perioada administrației Bush și sistate în mandatul lui Barack Obama.

Proiectul de trei pagini este intitulat „Încarcerarea și Interogarea Combatanților Inamici” și ar putea duce la menținerea în funcțiune a închisorii Guantanamo, indică Reuters. Statele Unite au recunoscut oficial, în 2006, existența programului centrelor secrete de detenție operate de CIA în mai multe state, inclusiv în țări europene.

Organizații precum Human Rights Watch și Amnesty International au pus și România pe lista statelor unde ar fi existat astfel de centre. Autoritățile de la București au respins în permanență aceste acuzații.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS