16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine va fi adversarul Angelei Merkel în funcția de cancelar al Germaniei?

Cine va fi adversarul Angelei Merkel în funcția de cancelar al Germaniei?

Printre cei care ar putea să candideze împotriva Angelei merkel pentru funcția de cancelar s-ar putea număra chiar fostul președinte al parlamentului European, Martin Schulz, scrie Agerpres. Liderul partidului Social Democrat din Germania (SPD), Sigmar Gabriel, nu va fi adversarul Angelei Merkel în lupta politică pentru obținerea funcției de cancelar, transmite marți Politico, citând publicațiile germane Stern și Die Zeit, preluate de Agerpres.

Sigmar Gabriel a declarat, potrivit surselor citate, că nu intenționează să candideze pentru postul de cancelar și a mai spus că SPD ar trebuie să îl desemneze pentru această funcție pe fostul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz.

DPA relatează că Gabriel ar urma să devină ministru de Externe după ce actualul deținător al mandatului, Frank-Walter Steinmeier, va prelua, luna viitoare, funcția de președinte al Germaniei.

În vârstă de 57 de ani, Gabriel este vice-cancelar al Germaniei și ministru al Economiei. Sondajele arată că actualul lider al socialiștilor are șanse foarte mici de a propulsa partidul spre o victorie la alegerile generale din septembrie.

SPD speră să îi învingă pe creștin-democrații conduși de Angela Merkel și să îl desemneze pe viitorul cancelar. În aceste condiții, Sigmar le-a recomandat colegilor ca Schulz să devină liderul partidului, au declarat pentru DPA surse din formațiunea de centru-stânga.

Sigmar Gabriel a preluat șefia SPD în 2009. Potrivit sondajelor, partidul se află cu aproape 20 de procente în urma formațiunii conduse de Angela Merkel, titrează Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS