12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfaceristul Dan Adamescu a murit azi noapte

Afaceristul Dan Adamescu a murit azi noapte

Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu a murit, azi noapte, la vârsta de 68 de ani, într-un spital  din Capitală, acolo unde era internat sub pază de mai bine de două  luni, a anunțat la un post tv nora acestuia.

Dan Adamescu executa, din 27 mai, pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale.

Procurorii DNA l-au mai trimis în judecată şi în decembrie 2016, sub control judiciar, pe omul de afaceri Dan Adamescu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA la dată faptelor, în dosarul privind prejudicierea societăţii cu aproximativ 800 milioane lei.

Dan Adamescu, administrator în fapt al firmelor The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider la dată faptelor, este acuzat de abuz în serviciu în formă calificată, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni), potrivit unui comunicat al DNA.

În dosar, pentru abuz în serviciu, au fost deferiţi justiţiei: Angela Toncescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (actuală Autoritate de Supraveghere Financiară), Tudor Baltă şi Constantin Buzoianu, la data faptei vicepreşedinţi ai Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Dan Constantinescu, Daniela Popa, Corneliu-Silviu Moldoveanu, membri ai Consiliului.

De asemenea, au fost trimişi în judecată, pentru fapte similare, Anabella Ruse, director general al Direcţiei Generale Autorizări, Marinela Nemeş, director general al Direcţiei Generale Juridice, şi Carmen-Gabriela Ivan, director general al Direcţiei Generale Stabilitate Financiară şi Actuariat, toate din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

DNA susţine Adamescu a administrat, în perioada 2011 – 2013, în mod defectuos societatea Astra, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS