Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că, la această oră, în unele zone ale ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Pe autostrada A1, între Orţişoara şi Nădlac, vizibilitatea este cuprinsă între 100 şi 150 de metri.

În judeţul Mehedinţi, vizibilitatea scade sub 50 de metri pe DN6 Gura Văii – Drobeta-Turnu Severin şi pe DN 56A Şimian – Vânju Mare. În judeţul Giurgiu, vizibilitatea este de aproximativ 100-150 de metri pe DN6 şi DN61. De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă, dar şi la chiciură şi la condiţii de formare a poleiului, pentru judeţele Timiş, Arad, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Gorj, Olt şi Dolj, valabile până la ora 11:00. Până la ora 10:00 mai este în vigoare şi o atenţionare cu cod galben referitoare la vreme deosebit de rece.

Oamenii legii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la condițiile meteo, să mărească distanţa în mers față de autovehiculele din față, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.