Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat pentru Digi24 ca s-au făcut mai multe controale în clubul Bamboo, încă din anul 2009, ultimul având loc în luna noiembrie a anului trecut. Ministrul Camern Dan a mai precizat că există un termen până la 30 iunie 2017, în care clubul Bamboo trebuia să obțină autorizația de funcționare.

„Pot să vă confirm că s-au făcut verificări, s-au făcut controale începând din 2009, de când avem informații că s-a eliberat un aviz de securitate la incendiu, controale care au fost intensificate și după evenimentul din Colectiv. Au considerat că nu le pot face decât specialiștii, cei care aplică legea, motiv pentru care noi nu am ieșit în spațiul public cu informații”, a declarat ministrul de Interne. Carmen Dan a mai susținut că ultimul astfel de control a avut loc în noiembrie 2016. Raspunderea pentru modul de funcționare a clubului Bamboo aparține exclusiv beneficiarului, potrivit ministrului de Interne. „Răspunderea pentru funcționare este exclusiv a beneficiarului, dar în lege există un termen de obținere a acestei autorizații, până la 30 iunie 2017”, a mai spus Carmen Dan.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.