Acasă Actualitate MAE: A fost identificat cel de-al doilea copil român dispărut în urma...

MAE: A fost identificat cel de-al doilea copil român dispărut în urma avalanșei din Italia

-

Autoritățile italiene au confirmat că a fost identificat și cel de-al treilea cetățean român, minor, victimă a avalanșei din Italia, el fiind internat la spitalul din Pescara, informează Ministerul Afacerilor Externe, citat de Hotnews.

”În continuarea informațiilor transmise până la acest moment, referitor la cei trei cetățeni români afectați de avalanșa care a lovit un hotel din localitatea Farindola, regiunea Abruzzo, vă informam că autoritățile italiene au confirmat că a fost identificat și cel de-al treilea cetățean român minor. Acesta este în viață și se afla în prezent sub ingrijiri medicale la spitalul din Pescara. Reprezentanții unității medicale au confirmat că starea de sănătate a celor trei cetățeni români este buna și aceștia se află în afara oricărui pericol”, se arata într-un comunicat al MAE.

Pe parcursul gestionarii operatiunilor de salvare, reprezentantii Ambasadei Romaniei la Roma au fost in contact permanent atat cu autoritățile italiene, cât și cu familia cetățenilor români, acordând sprijinul necesar.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei din Italia – (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52, (0039) 06 835 233 44 – apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de catre operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al misiunii diplomatice – (0039) 345.147.39.35, mai precizează MAE.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un bărbat din Bistrița-Năsăud și-a atacat fiul cu o secure

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița-Năsăud și-a agresat fiul cu o secure. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a ajuns la spital, iar tatăl riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile. În plus, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu.

Care sunt beneficiile chefirului în combaterea colesterolului

Conform unui studiu medical realizat în 2017, s-a observat o scădere „semnificativă” a nivelului colesterolului, în cazul unui grup-țintă de persoane care consumau câte patru porții de chefir pe zi, comparativ cu alt grup-țintă, de consumatori de lapte simplu, în aceeași cantitate. Persoanele care consumă regulat chefir au un nivel scăzut al colesterolului.