29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritățile austriece au arestat un tânăr suspectat că ar fi planificat un atac terorist

Autoritățile austriece au arestat un tânăr suspectat că ar fi planificat un atac terorist

Un austriac de 18 ani, suspectat că este în contact cu organizația teroristă Stat Islamic, a fost arestat vineri, la Viena, a anunțat ministrul austriac de Interne, precizând că autoritățile au dejucat un atac iminent, relateaza Reuters. De asemenea, poliția le-a solicitat cetățenilor să anunțe dcă observă bagaje ce par a fi abandonate.

Forțele speciale l-au arestat pe tânărul de 18 ani într-un apartament din Viena. Operațiunea a avut loc în jurul orei locale 17:00(19:00 ora României).

„Pistele decisive au venit din partea serviciilor străine de informații”, a precizat ministrul de interne Wofgang Sobotka, fără a oferi însă alte detalii. Întrebat dacă suspectul avea motivații islamiste, ministrul Wofgang a răspuns: „Sunt unele indicii pe care trebuie sa le anchetăm. Are(suspectul – n.r.) printre contacte o persoană care este poziționată destul de clar”.

Publicatia austriacă Krone a relatat, fără a specifica o sursă oficială, că un grup de islamisti, de origine albaneză, ar fi planificat un atac în Viena, care ar fi urmat să aibă loc în perioada 15-30 ianuarie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS