Acasă Actualitate Autoritățile austriece au arestat un tânăr suspectat că ar fi planificat un...

Autoritățile austriece au arestat un tânăr suspectat că ar fi planificat un atac terorist

-

Un austriac de 18 ani, suspectat că este în contact cu organizația teroristă Stat Islamic, a fost arestat vineri, la Viena, a anunțat ministrul austriac de Interne, precizând că autoritățile au dejucat un atac iminent, relateaza Reuters. De asemenea, poliția le-a solicitat cetățenilor să anunțe dcă observă bagaje ce par a fi abandonate.

Forțele speciale l-au arestat pe tânărul de 18 ani într-un apartament din Viena. Operațiunea a avut loc în jurul orei locale 17:00(19:00 ora României).

„Pistele decisive au venit din partea serviciilor străine de informații”, a precizat ministrul de interne Wofgang Sobotka, fără a oferi însă alte detalii. Întrebat dacă suspectul avea motivații islamiste, ministrul Wofgang a răspuns: „Sunt unele indicii pe care trebuie sa le anchetăm. Are(suspectul – n.r.) printre contacte o persoană care este poziționată destul de clar”.

Publicatia austriacă Krone a relatat, fără a specifica o sursă oficială, că un grup de islamisti, de origine albaneză, ar fi planificat un atac în Viena, care ar fi urmat să aibă loc în perioada 15-30 ianuarie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Trump a autorizat sancțiuni contra Turciei

Statele Unite au impus luni sancţiuni ţintite împotriva a trei miniştri turci, printr-un decret prezidenţial semnat de Donald Trump. Decretul vizează să...