12.1 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Actualitate A început ceremonia de învestire a lui Donald Trump

A început ceremonia de învestire a lui Donald Trump

-

Ceremonia de învestire a lui Donald Trump ca președinte al SUA a început la Washington odată cu sosirea la Capitoliu a principalilor protagoniști, președintele ales și președintele care își încheie mandatul, Barack Obama, împreună cu familiile lor, relatează agențiile de presă internațională, citate de Agerpres.

Actul a debutat cu prezentarea invitaților speciali, printre care se numără și foștii președinți George W. Bush și Bill Clinton, împreună cu soțiile lor, Laura și Hillary.

Ceremonia se desfășoară în fața clădirii Congresului SUA, alături de imensa esplanadă a National Mall, unde s-au adunat sute de mii de simpatizanți ai lui Trump, primit de aceștia cu aplauze. El urmează să depună jurământul și să susțină discursul de învestitură.

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, și soția sa, Melania, au fost primiți vineri dimineață la Casa Albă de președintele în exercițiu Barack Obama și prima doamnă, Michelle, informează AFP și Associated Press.

Este ultima întâlnire oficială dintre cele două cupluri înainte de învestitura lui Trump în funcția de președinte al SUA. După întâlnire, în jurul orei 10.30 (17.30 ora României), vor pleca spre Capitoliu, unde Trump va depune jurământul.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.