5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul general: Graţierea este "un proiect penibil"

Procurorul general: Graţierea este „un proiect penibil”

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat dorinţa de graţiere este „un proiect penibil” şi s-au făcut „montaje” în media pentru a servi unei emoţii colective care -l susţină.

Întrebat despre petrecerile private despre care Sebastian Ghiţă susţine au avut loc şi la care ar fi participat Laura Codruţa Kovesi, procurorul general a răspuns „nici nu este foarte clar dacă este aşa„.

„Am văzut şi alte variante în care anumite montaje au fost făcute pentru a servi unei emoţii colective care se produce în aceste zile, din păcate, în România pentru a susţine acest proiect de lege penibil, care este susţinut de o emoţie colectivă„, a declarat Lazăr.

„Ideea generală este nu poţi avea încredere în magistraţi, din acest motiv trebuie venim cu un act de clemenţă, corectăm noi ce fac magistraţii. Este fals! Aşa ceva nu există. Magistraţii sunt oameni serioşi, noi trebuie avem încredere în Justiţie, este o justiţie europeană şi se va vedea la sfârşitul fiecărui dosar dacă există vinovaţii sau nu există vinovaţii„, a adăugat el.

Voinţa legiuitorului a fost foarte clară când a incrimat acel fapte. Şi noi trebuie acum, dacă am început nişte cauze ele trebuie meargă la instanţa sau, dacă sunt la instanţa, trebuie avem încredere în judecătorii care le vor judecă„, a explicat procurorul general.

”S-ar vedea dezincriminarea este făcută cu dedicaţie. Lucrurile sunt foarte clare şi nu dori le analizez mai profund pentru sunt foarte clare. (…) Nu avem nevoie facem o inginerie juridică pentru a dezincrimina anumite categorii de acte antisociale. Lucrurile sunt clare pentru cine citeşte textul. La fel şi cu alte fapte. Ar fi total exagerat, spre exemplu, la abuzul în serviciu se facă o incriminare astfel încât se ajungă o bună parte din cauzele DNA rămână în aer”, a spus Lazăr.

Totodată, Augustin Lazăr a ţinut precizeze şi în Franţa există probleme privind supraaglomerarea, însă nu s-au „repezit pună în libertate infractorii”.

În Franţa, din câte am înţeles la ultima vizită pe care am avut-o săptămâna trecută, ei au o depăşire de 200% şi pentru statul francez reprezintă o problema, dar nu s-au repezit pună în libertate infractorii. Din cât s-a dovedit, din studiile făcute până în prezent, majoritatea celor condamnaţi care au fost puşi în libertate în timp foarte scurt revin şi dau de lucru organelor judiciare”, a mai arătat Lazăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS