Acasă Actualitate Președintele CSM sesizează Inspecția Judiciară în legătură cu afirmații făcute la postul...

Președintele CSM sesizează Inspecția Judiciară în legătură cu afirmații făcute la postul România TV

-

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a sesizat Inspecția Judiciară, astăzi, la solicitarea DNA, pentru a verifica în ce măsură afirmațiile făcute în cadrul mai multor emisiuni de la postul de televiziune România TV au adus atingere independenței sistemului judiciar.

„Inspecția Judiciară a fost sesizată în temeiul articolului 30 din Legea numărul 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea efectuării de verificări, potrivit competențelor legale, pentru a stabili dacă și în ce măsură afirmațiile prezentate de postul de televiziune România TV în data de 13 ianuarie, în cadrul emisiunii ‘Ora de vârf’, precum și informațiile prezentate de același post de televiziune în data de 16 ianuarie, au adus atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său”, se arată într-un comunicat al CSM.

ȘTIRI VIDEO GdS

Şoferul care a ucis cinci persoane, fără drept de circulaţie

Judecătorii au repins prelungirea dreptului la circulaţie în cazul unui şofer de tir, implicat în accidentul mortal din aprilie 2017, în urma căruia a pierit o familie întreagă. În acelaşi accident şi-a pierdut viaţa şi craioveanul Mihai Bobocică, antrenor emerit de tenis de masă.