Acasă Actualitate Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie şi trecere în rezervă...

Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie şi trecere în rezervă a generalului Coldea

-

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a semnat decretele privind eliberarea din funcţie şi trecerea în rezervă a generalului SRI Florian Coldea, informează Mediafax.

Anterior, SRI a anunţat că verificările demarate în urma dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiţă şi a imaginilor publicate de acesta s-au finalizat, fiind întocmit un raport care clarifică toate aspectele vehiculate în spaţiul public privind activitatea lui Florian Coldea, „dar şi alte aspecte care ţin de activităţile unor cadre ale serviciului care au fost vehiculate public”.

„(…) În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei”, a transmis astăzi SRI.

Ca urmare, directorul SRI a cerut preşedintelui României trecerea în rezervă a lui Florian Coldea, atribuţiile acestuia fiind preluate de Eduard Hellvig.

ȘTIRI VIDEO GdS