Acasă Actualitate Igor Dodon: Acordurile cu UE au fost semnate în grabă, vrem acorduri...

Igor Dodon: Acordurile cu UE au fost semnate în grabă, vrem acorduri noi

-

Acordurile politice între Republica Moldova şi UE „au fost semnate în grabă”, a declarat marţi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi a anunţat că vrea acorduri noi între Chişinău şi bruxelles, transmite IPN.md, citat de HotNews.ro.

Dodon a făcut aceste declaraţii la Moscova, la întrevederea cu preşedintele Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienco.

„Noi înţelegem realităţile geopolitice la etapă actuală, înţelegem că sunt aplicate acorduri pe care Moldova le-a semnat cu UE şi considerăm că au fost semnate în grabă, în 2014, şi optăm pentru noi acorduri”, a declarat Dodon, citat de RIA Novosti, preluată de IPN.

Moldova a semnat cu UE în iunie 2014 Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb. Preşedintele Republicii Moldova, un pro-rus convins, nu are atribuţii privind denunţarea acestor acorduri şi negocierea unora noi. El ar avea nevoie de guvern şi Parlament, controlate însă în acest moment de Vlad Plahotniuc.

La momentul scrierii acestei ştiri, Dodon discuta cu preşedintele rus, Vladimir Puţin. Această este prima vizită externă a lui Dodon după alegerea că preşedinte al Republicii Moldova în noiembrie 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS