3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul incendiilor produse la locuinţe a crescut în 2017

Numărul incendiilor produse la locuinţe a crescut în 2017

Numărul incendiilor produse la locuinţe în ultimele şapte zile a crescut cu peste 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat, luni, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, citat de adevarul.ro. În perioada 9-15 ianuarie, pompierii militari au intervenit la 553 de incendii, în urma cărora cinci persoane au murit. Pompierii au fost solicitaţi la 9.502 situaţii de urgenţă, reuşind să salveze 90 de persoane aflate în dificultate. Cele mai multe incendii, respectiv 409, s-au produs la construcţiile civile, fiind generate pe fondul necurăţării coşurilor de fum, creşterii numărului de consumatori electrici şi utilizării improvizaţiilor, arată luni Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Dintre cele peste 9.500 de situaţii de urgenţă, cele mai multe au fost pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă de către echipajele SMURD, care au avut aproximativ 7.100 de intervenţii medicale, pe timpul cărora au fost asistate 6.871 de persoane. Salvatorii militari au mai intervenit în 29 de cazuri pentru descarcerarea persoanelor surprinse între fiarele contorsionate ale maşinilor, în urma accidentelor rutiere. Săptămâna trecută, pompierii au intervenit în zonele în care au fost căderi semnificative de zăpadă, viscol puternic şi temperaturi până la -30 grade Celsius.

Echipajele din teren au acţionat prioritar pentru salvarea persoanelor surprinse de viscol pe anumite tronsoane de drum şi pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă persoanelor cu diferite afecţiuni care se aflau în zone greu accesibile sau cu drumuri impracticabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS