5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMesajul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Culturii Naţionale

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Culturii Naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, duminică, pe Facebook, de Ziua Culturii Naţionale, că patrimoniul cultural al României continuă să fie cel mai elocvent şi reprezentativ act de identitate al naţiunii române, informează realitatea.net.

„M-am simţit onorat de fiecare dată când am avut ocazia ca, în numele românilor, să acord cele mai înalte distincţii celor care şi-au dedicat întreaga viaţă creaţiei culturale. Operele lor ne-au bucurat inimile şi ne-au îmbogăţit spiritual. În lume, respectul pentru ţara noastră se clădeşte în bună măsură pe aprecierea internaţională a culturii şi artiştilor ei. Patrimoniul nostru cultural continuă să fie cel mai elocvent şi reprezentativ act de identitate al naţiunii române”, a scris, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis.

Mesajul este în însoţit de un slide de fotografii care-l înfăţişează pe preşedintele Iohannis participând la o serie de evenimente culturale sau de la decorarea unor personalităţi ale vieţii culturale, precum filosoful Mihai Şora, istoricul Neagu Djuvara, actorul Florin Piersic ori trupa Cargo.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS