5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIordania: Remaniere guvernamentală, cu noi titulari la Externe și Interne

Iordania: Remaniere guvernamentală, cu noi titulari la Externe și Interne

Guvernul iordanian condus de premierul Hani Mulqi a fost remaniat duminică. Modificările cele mai importante îi vizează pe titularii portofoliilor de Externe și de Interne, informează Agerpres.

La Ministerul de Externe, Ayman Safadi i-a luat locul lui Nasser Joudeh, aflat în funcție din 2009, iar conducerea Internelor a fost preluată de Ghaleb Zohbi, care îi succede lui Salama Hammad.

Schimbarea în fruntea Ministerului de Interne intervine după ce în jur de 50 de deputați au cerut o moțiune de cenzură împotriva lui Salama Hammad, în urma atacului jihadist de la Karak, de luna trecută. Pe 18 decembrie, zece persoane, printre care șapte polițiști, au fost ucise în atacul revendicat de gruparea Statul Islamic. Patru membri ai serviciilor de securitate au fost uciși două zile mai târziu, în timpul unei operațiuni în aceeași regiune.

În total, șase miniștri au fost remaniați, printre care și cel al Educației. Remanierea anunțată duminică este cea de-a doua după 28 septembrie a guvernului lui Hani Mulqi, ce are în componență 29 de miniștri, printre care două femei.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS