Acasă Actualitate Bruxelles: Trei persoane arestate în cursul unei operațiuni antiteroriste. Suspecţii au fost...

Bruxelles: Trei persoane arestate în cursul unei operațiuni antiteroriste. Suspecţii au fost eliberaţi după interogatoriu

-

Update: Cele trei persoane arestate, sâmbătă seară, de polițștii belgieni, în cursul unei operațiuni antiteroriste în regiunea capitalei Bruxelles, au fost eliberate.

Trei persoane au fost arestate, sâmbătă seară, de polițștii belgieni, în cursul unei operațiuni antiteroriste în regiunea capitalei Bruxelles. Anchetatorii au efectuat patru percheziții în cartierul Molenbeek. Nu au descoperit nici arme, nici explozivi, dar au reținut trei persoane care urmează să fie interogate, a informat purtătoarea de cuvânt a Parchetului din Bruxelles, Ine Van Wymeersch, citată de Agerpres. Aceasta a mai precizat că va anunța duminică dacă vor rămâne sau nu în arest cei trei.

Mai mulți jihadiști care au luat parte la atentatele de la Paris (13 noiembrie 2015), și Bruxelles (22 martie 2016), revendicate de gruparea Stat Islamic (SI), erau originari din Molenbeek, cartier sărac de la periferia capitalei belgiene. După aceste atentate, autoritățile au întărit măsurile de securitate și au sporit operațiunile și descinderile poliției, pe măsură ce înaintează anchetele legate de evenimentele respective.

Potrivit agenției de presă Belga, descinderile la Molenbeek au avut loc târziu în cursul serii, cu polițiști înarmați care au închis perimetrul în timpul operațiunii.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Grav accident rutier la Iancu Jianu, cu trei victime

Un grav accident rutier s-a petrecut, în această după-amiază, pe Drumul Județean 643, în localitatea Iancu Jianu. Două autoturisme, în care se...

AUDIO / Gemenii olimpici, la Radio Sud

Mihai şi Adrian Anghel, gemenii olimpici, de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova povestesc în cadrul emisiunii "Teză la radio", de la Radio Sud despre cum a fost la prezentarea de modă, organizată la Cluj-Napoca.