24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBruxelles: Trei persoane arestate în cursul unei operațiuni antiteroriste. Suspecţii au fost eliberaţi după interogatoriu

Bruxelles: Trei persoane arestate în cursul unei operațiuni antiteroriste. Suspecţii au fost eliberaţi după interogatoriu

Update: Cele trei persoane arestate, sâmbătă seară, de polițștii belgieni, în cursul unei operațiuni antiteroriste în regiunea capitalei Bruxelles, au fost eliberate.

Trei persoane au fost arestate, sâmbătă seară, de polițștii belgieni, în cursul unei operațiuni antiteroriste în regiunea capitalei Bruxelles. Anchetatorii au efectuat patru percheziții în cartierul Molenbeek. Nu au descoperit nici arme, nici explozivi, dar au reținut trei persoane care urmează să fie interogate, a informat purtătoarea de cuvânt a Parchetului din Bruxelles, Ine Van Wymeersch, citată de Agerpres. Aceasta a mai precizat că va anunța duminică dacă vor rămâne sau nu în arest cei trei.

Mai mulți jihadiști care au luat parte la atentatele de la Paris (13 noiembrie 2015), și Bruxelles (22 martie 2016), revendicate de gruparea Stat Islamic (SI), erau originari din Molenbeek, cartier sărac de la periferia capitalei belgiene. După aceste atentate, autoritățile au întărit măsurile de securitate și au sporit operațiunile și descinderile poliției, pe măsură ce înaintează anchetele legate de evenimentele respective.

Potrivit agenției de presă Belga, descinderile la Molenbeek au avut loc târziu în cursul serii, cu polițiști înarmați care au închis perimetrul în timpul operațiunii.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS