Marius Marinescu, președinte fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, a depus o plângere penală la Parchetul General, în care solicită tragerea la răspundere a celor vinovați de moartea celor 11 animale în incendiul izbucnit joi la o clădire a Circului Globus din București.

În plângerea penală depusă la Parchet, Marius Marinescu le-a cerut procurorilor să fie efectuate cercetări pentru săvârșirea mai multor infracțiuni: omorârea animalelor cu intenție; maltratarea și schingiuirea animalelor; provocarea de suferințe fizice și psihice prin orice mijloace; folosirea de animale pentru expoziții, spectacole, publicitate, realizare de filme și în scopuri asemănătoare, dacă aceste activități le provoacă suferințe fizice și psihice, afecțiuni sau răniri.

„Folosirea animalelor în spectacole nu are un caracter educativ pentru copii. Cei mici înțeleg că pot chinui animalele pentru a se distra. În felul acesta, animalelor li se încalcă drepturile, iar percepția copiilor privind ființele vii este distorsionată”, a declarat sâmbătă Marius Marinescu, pentru AGERPRES.

Plângerea penală a fost depusă vineri la Parchetul General, după ce un incendiu puternic a izbucnit joi la o anexă a Circului Globus, iar 11 animale au murit arse de vii.

Sursa: Agerpres.ro

Ana DĂNESCU
A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.