16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi chinezi uiguri au fost arestați în legătură cu atacul sângeros care a avut loc Istanbul de Revelion

Doi chinezi uiguri au fost arestați în legătură cu atacul sângeros care a avut loc Istanbul de Revelion

Doi chinezi uiguri au fost arestați în Turcia în legătură cu atacul sângeros care a avut loc în noaptea dintre ani într-un club din Istanbul, atac soldat cu 39 de morți și revendicat de organizația jihadistă Statul Islamic (SI), informează sâmbătă mass-media din Turcia, citate de AFP.

Cei doi suspecți, identificați ca Omar Asim și Abuliezi Abuduhamiti, au fost arestați și acuzați de „apartenență la o organizație teroristă”, de „achiziție de arme de foc fără autorizație” și de „complicitate la uciderea a 39 de persoane”, a raportat în noaptea de vineri spre sâmbătă agenția de presă Anadolu, citând un procuror. Potrivit agenției, un martor ocular din Konya (sud) l-ar fi văzut pe Asim în compania presupusului atacator din club, a cărui naționalitate exactă nu a fost confirmată și care este în continuare dat în urmărire, în pofida unei ample operațiuni pentru prinderea lui.
Șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, a anunțat sâmbăta trecută că presupusul atacator a fost identificat, fără a dezvălui nici numele, nici naționalitatea lui, în timp ce vicepremierul turc a afirmat că acesta este probabil de origine uigură.

Uigurii sunt turcofoni majoritar musulmani, care locuiesc în mare parte în regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei, regiune denumită odată „Turkestanul oriental”.

Sursa: AGERPRES

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS