Acasă Actualitate Camera Reprezentanţilor din SUA a votat anularea programului în domeniul sănătăţii, Obamacare

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat anularea programului în domeniul sănătăţii, Obamacare

-

Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a votat o măsură prin care revocă programul de asigurări de sănătate introdus de Administraţia Barack Obama, supranumit „Obamacare”, informează Euronews.

Paul Ryan, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanţilor, a salutat votul declarând că acesta a reprezentat o ”misiune salvatoare”. Viitorul preşedinte a dat asigurări că Programul de asigurări de sănătate introdus de Administraţia Barack Obama, supranumit „Obamacare”, va fi înlocuit imediat după instalarea sa la Casa Albă, pe 20 ianuarie.

Obamacare dispunea de măsuri pregătitoare ca cele 50 de state să creeze pieţe online de unde oamenii să poată achiziţiona asigurările de sănătate. Însă multe state conduse de către guvernatori republicani (centru-dreapta) au refuzat să facă acest lucru în semn de protest faţă de lege. Cetăţenii acestor state au fost obligaţi, astfel, să-şi achiziţioneze asigurările printr-un sistem federal.

Sursa: Mediafax.ro

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Ziua vă aduce mult chef de vorbă şi mişcare. Sunteţi foarte expansiv şi precipitat, mai ales în relaţiile cu colegii şi...

Bancul zilei

Iubito, plec la sală. Ai vrea să mergi cu mine?Îţi par grasă?Dacă nu vrei să mergi, nu mergi!Acum sunt şi leneşă?Calmează-te, dragă!...