Acasă Actualitate MAE: Atenţionare de călătorie pentru Slovenia

MAE: Atenţionare de călătorie pentru Slovenia

-

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau se află pe teritoriul Republicii Slovenia că prognozele meteorologice indică o răcire neobișnuită a vremii, însoțită de ninsori abundente și intensificări ale vântului, în special în regiunile din sud-vestul şi sud-estul țării, la frontierele cu Italia şi Croația, precum și pe litoralul Mării Adriatice.
Circulația rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar traficul este încetinit şi pot să apară disfuncționalități din cauza căderilor de zăpadă, iar în anumite zone poate apărea poleiul.
Informații privind situația traficului rutier în Slovenia pot fi obținute non-stop (24h/7zile) de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de Internet www.promet.si, sau apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) și +38615188518 (internațional).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS