Acasă Actualitate Cetățenii români blocați în Gaziantep au ajuns în România

Cetățenii români blocați în Gaziantep au ajuns în România

-

Ministerului Afacerilor Externe informează, într-un comunicat, că grupul de cetățeni români blocați în Gaziantep, ca urmare a anulării curselor aeriene din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au ajuns, ieri, în România.
MAE precizează că Ambasada României la Ankara a ținut permanent legătura cu un cetățean din cadrul grupului și cu un reprezentant al operatorului aerian, pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile, informează Agerpres.
La acest moment, la ambasada României la Ankara nu mai sunt înregistrate solicitări de asistență consulară, arată ministerul.
Ministerul Afacerilor Externe reiterează atenționările de călătorie, emise în ultima perioadă, adresate cetățenilor români care se află sau călătoresc în străinătate, referitoare la înrăutățirea severă a condițiilor meteorologice.
Informațiile referitoare la condițiile meteorologice și restricțiile de circulație impuse de autoritățile străine sunt actualizate și postate constant pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la rubrica „Sfaturi și alerte de călătorie”—http://www.mae.ro/travel-alerts.

ȘTIRI VIDEO GdS