24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru noi decese de gripă într-o săptămână

Patru noi decese de gripă într-o săptămână

Centrul Naţional de Supravegehre şi Control a Bolilor Transmisibile a anunţat că, în săptămâna 2 – 8 ianuarie, s-au înregistrat 4 decese din cauza virusului gripal tip A, subtip H3N2. Numarul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 6, toate cu tip A, subtip H3N2. Dintre cele şase decese prin gripă din acest sezon, unul a fost la grupa de vârstă 0-1 an, unul la 15-49 ani, un altul la 50-64 de ani şi trei la peste 65 de ani, 4 persoane fiind de sex feminin şi două de sex bărbătesc. Nici una dintre persoanele decedate nu fusese vaccinată, iar cinci dintre acestea aveau şi alte boli.
Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, cu răspândire locală (municipiul Bucureşti, judeţele: Olt, Iaşi, Constanţa, Braşov) şi cu cazuri sporadice în unele
judeţe.
La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS şi pneumonii) a fost de 88286, cu 37.5% mai mare comparativ cu cel înregistrat
în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (64185) şi cu 36.7% mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna anterioară (64572).
S-au înregistrat la nivel naţional 352 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 48 cazuri înregistrate în prima săptămâna din ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS