18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgram prelungit la cazierul judiciar

Program prelungit la cazierul judiciar

 Ieri, la ora 15.30, aproximativ 20 de persoane se mai aflau la coadă la ghișeul Serviciului de Cazier Judiciar.
Ieri, la ora 15.30, aproximativ 20 de persoane se mai aflau la coadă la ghișeul Serviciului de Cazier Judiciar.

În urma unui articol apărut în ediţia de ieri a Gazetei de Sud („Coadă pentru obținerea cazierului judiciar“), care arăta că zilnic se formează cozi imense la Serviciul de Cazier Judiciar, polițiștii și finanțiștii doljeni au hotărât să prelungească programul cu două ore și jumătate în zilele de luni, marți, joi și vineri. Miercuri, programul de lucru a fost prelungit cu o jumătate de oră. „Având în vedere aglomerația din ultimele zile de la ghișeul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar, începând de astăzi (10 ianuarie – n.r.), comanda Inspectoratului a dispus ca măsură prelungirea programului de lucru, acesta urmând să fie între orele 8.00 – 18.00, în fiecare zi, pe o perioadă nedeterminată“, a comunicat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Dolj.
Începând de ieri, programul de lucru la ghişeul de eliberare a certificatului de cazier judiciar de pe strada Amaradia din Craiova va fi între orele 8.00 – 18.00, de luni până vineri. Până acum, la ghișeul din municipiul Craiova, programul era următorul: luni, marți, joi și vineri între orele 8.30 – 16.00, iar miercuri de la 8.30 până la ora 18.00.
Reamintim că, în cursul zilei de luni, un cititor GdS a sesizat faptul că persoanele care încearcă să obțină un cazier de la Serviciul de Cazier Judiciar de pe strada Amaradia din Craiova sunt nevoite să piardă ore bune la o coadă imensă. Întrebați despre această problemă, reprezentanții IPJ Dolj au precizat că, într-adevăr, de la începutul anului s-a dublat numărul cererilor depuse la ghișee, ajungând la aproximativ 400 pe zi. Oamenii legii au mai precizat că persoanele care solicită eliberarea unui cazier judiciar nu știu că o pot face și în alte localități, aceasta fiind una dintre cauzele aglomerației de la ghișeu. „Foarte multe persoane vin din alte localități, chiar din alte județe, pentru eliberarea cazierului judiciar. Trebuie știut că se poate elibera cazierul judiciar și de la Polițiile din Calafat, Băilești, Filiași, Segarcea, Bechet, dar și că nu trebuie mers în județul în care ești născut pentru eliberarea acestui document. În această perioadă s-a dublat numărul cererilor depuse la ghișeu, ajungând la aproximativ 400 pe zi, față de o medie de 150 – 200 de cereri depuse pe zi în cursul lunii decembrie“, au precizat polițiștii doljeni.
Mai trebuie spus că, pe 1 martie 2016, tot după apariția unui articol GdS („Ai nevoie de cazier judiciar? Fii pregătit să pierzi o jumătate de zi!“), IPJ Dolj a prelungit programul de lucru la ghişeul de eliberare a cazierului judiciar.

Cazierul se obține personal sau cu ajutorul unei procuri notariale

Polițiștii doljeni reamintesc faptul că, în județul Dolj, cazierul judiciar se obține de la ghișeul amenajat pe strada Amaradia, nr. 93-95, din Craiova, dar și de la sediile Polițiilor din Calafat, Băilești, Filiași, Segarcea și Bechet. Persoanele născute în România şi care nu au antecedente penale obțin documentul pe loc, iar pentru cei cu antecedente penale eliberarea cazierului se face în termen de trei zile lucrătoare. Cazierul se solicită şi se eliberează personal, însă poate fi obținut de altă persoană cu ajutorul unei procuri notariale.
La sediile Polițiilor din Calafat, Băilești, Filiași, Segarcea și Bechet se eliberează caziere judiciare de luni și până vineri, între orele 9.00 – 11.00. Actele necesare pentru obținerea cazierului sunt următoarele: cererea tip completată, actul de identitate, chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de 10 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS